Eerste consultatie (ongeveer 1 uur)

65 euro

Opvolg consultatie (+- 30 min)

35 euro

Weging  (+-15 minuten)

20 euro

Bij online consultaties gelden dezelfde tarieven en tijdsduur

VOOR KOPPELS

1ste consultatie (1u 45 min)

120 euro

Opvolg consultatie ( +- 45 min)

60 euro

Weging (+- 30 min)

35 euro

NIEUW VANAF DIT JAAR: TRAJECTEN

3 maanden (6 sessies)

225 euro

6 maanden (10 sessies)

360 euro

1 jaar  (16 sessies)

490 euro

TARIEVEN GELDIG VANAF 01/01/2024

De tarieven

ENKELE AFSPRAKEN

Kosteloos annuleren kan tot 48 uur voor de afspraak. Bij laattijdig of niet annuleren wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Consultaties aan huis zijn tevens mogelijk, hiervoor wordt een extra vergoeding van 7 € aangerekend.


STAY MOTIVATED TRAJECTEN 


Kies je om te starten in een traject, dan is dit je stok achter de deur op moeilijke momenten. Op deze manier blijf je gemotiveerd, ook wanneer het even moeilijk gaat. Je leert hoe je kan omgaan met terugval, emo-eten, eetbuien en leren genieuten van eten zonder schuldgevoel. Je krijgt ook extra begeleiding indien nodig via mail.


  Je krijgt een op maat gemaakt voedingsschema en begeleidingsmapje met leuke extra's zoals recepten. Ik leer je hoe je verpakkingen kan leren lezen en hoe je bewuste keuzes kan maken in de supermarkt. 


  TERUGBETALING DOOR DE MUTUALITEIT

  De meeste mutualiteiten zorgen voor een gedeeltelijke terugbetaling. Hiervoor krijg je van mij een formulier mee. Bij sommige  mutualiteiten is een voorschrift van de huisarts vereist. Dit bedrag varieert doorgaans van 40-60€ per kalenderjaar. 

   

  DIABETES

  Elke patiënt met diabetes type 2 heeft recht op terugbetaling van een aantal consultaties bij een erkende diëtiste.

  Opgelet! Zowel bij een "starttraject " als bij een "zorgtraject" moet het dieetadvies en de educatie worden voorgeschreven door de huisarts. Jaarlijks heb je recht op minimum 4 x 30 minuten educatie en 2x 30 minuten dieetadvies.


   ZORGTRAJECT NIERINSUFFICIENTIE

  Wanneer u in een "zorgtraject nierinsufficiëntie" stapt worden er een aantal consultaties grotendeels terugbetaald, afhankelijk van het stadium van de nierinsufficiëntie. De huisarts maakt hiervoor een voorschrift.